Приднестровието обяви предполагаема стрелба по границата с Украйна. Украинската държавна гранична

...
Приднестровието обяви предполагаема стрелба по границата с Украйна. Украинската държавна гранична
Коментари Харесай

Приднестровието твърди за стрелба по границата с Украйна

Приднестровието разгласи хипотетична пукотевица по границата с Украйна. Украинската държавна гранична работа обаче не е записала сходни произшествия и счита това за провокация, оповестява УНИАН.

Министерство на държавната сигурност твърди, че на 7 януари е станал случай със пукотевица покрай границата с Украйна, след което двама приднестровски жители са били преместени на територията на Украйна.

В същото време в коментар за РБК-Украйна представителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрей Демченко сподели, че не е осведомен с никакви произшествия на приднестровския сектор от границата с Молдова и изказванията може да бъдат провокация.

Припомняме, че парчета от ракети бяха открити в края на септември в отделилия се район на Молдова Приднестровието. 

Украинското управление демонстрира готовност да се намеси в обстановката в Приднестровието, в това число със мощ. Това съобщи през март миалата година съветският външен министър Сергей Лавров. 

По негови думи украинските ръководещи играят извънредно отрицателна, подривна роля, ясно заставайки на страната на Кишинев в нарушаване на статута на медиатор във формата " 5+2 ".

Властите в Киев поддържат неговата войнствена, разрушителна политика по отношение на Приднестровието, копаят отбранителни уреди, укрепления сред Украйна и Приднестровието и показват по всевъзможен метод готовността си да се намесят в този развой, в това число със мощ ", акцентира съветският първи посланик.

Москва преглежда като нахлуване срещу себе си всевъзможни дейности, които заплашват съветските миротворци, ситуирани в Приднестровието.

Приднестровието, най-вече рускоговоряща територия, която граничи с Украйна, се откъсна от контрола на Молдова през 1990 година, година преди разпадането на Съветския съюз.

Украйна го смята за непризната самопровъзгласила се държава на територията на Молдова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР